Ар’єв про рішення ПАРЄ: це - проміжна перемога, вимоги Росії не виконані

Вівторок, 9 жовтня 2018, 18:31

Росія не подаватиме список своєї делегації до ПАРЄ на наступний рік через сьогоднішнє рішення Асамблеї відкласти рішення щодо зміни санкційних правил.

Про це написав на своїй сторінці у Facebook голова української делегації в ПАРЄ Володимир Ар’єв.

"Це проміжна, але перемога! Вимоги Росії не виконані. Репорт перенесено через тиск російського фактора. Це означає що в 2019 році РФ знову не подаватиметься в ПАРЄ. Ми спрацювали чудово!", - написав Ар’єв.

Він подякував дипломатам, громадським діячам і журналістам, які долучилися до роботи в європейських країнах та допомагали українській делегації переконати депутатів не голосувати за поправки на користь Росії.

"Європа зробила свій вибір. Він проміжний, але правильний. І гімн України у виконанні української делегації і українських журналістів у відповідь на провокацію російської пропагандистки, став яскравим завершенням цієї частини епопеї, яку Росія програла з тріском", - додав Ар’єв.

Нагадаємо, Парламентська асамблея Ради Європи на засіданні 9 жовтня не знайшла голосів для зміни санкційних правил заради РФ і відклала вирішення цього питання на наступний рік.

Детально про дебати та про те, в чому полягає перемога – в статті "Кремль програв битву за Страсбург: як підкилимна гра Ягланда призвела до поразки росіян у ПАРЄ".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: