Іспанія - Брюсселю: не поводьтеся з Італією, як з Грецією

Вівторок, 20 листопада 2018, 17:19

Європейська комісія не повинна реагувати на бюджетну незгоду з Італією так само, як у випадку з Грецією.

Про це заявив голова МЗС Іспанії Жозеп Боррель, пише Politico.

"Це було б великою помилкою, якщо Єврокомісія намагатиметься справитись з Італією так само, як вона мала справу з Грецією, наклавши дуже жорсткі обмеження на бюджет, політику жорсткої економії, оскільки Італія - ​​це не Греція", - сказав Боррель.

Італійський уряд представив проект бюджету на 2019 рік, який порушує зобов'язання країни відповідно до фіскальних правил ЄС. Новий бюджет потягне за собою збільшення і без того величезного боргового навантаження країни – наразі борг складає 131% ВВП, найбільший серед країн єврозони після Греції і вищий, ніж верхня межа ЄС на 60%. 

"Італія не може дозволити собі другу рецесію", - сказав Боррель, колишній президент Європарламенту. "Я сподіваюсь, що італійський уряд та Єврокомісія зможуть стишити їхню взаємну критику та розпочати певні домовленості, у стилі Португалії", - додав він.

Єврокомісія оцінить бюджетний план Італії та опублікує свою думку 21 листопада. Італія може зіштовхнутися з фінансовими санкціями ЄС, якщо не домовиться про розмір видатків на наступний рік.

Австрія та Нідерланди заявили, що готові підтримати Єврокомісію, якщо вона почне санкційну процедуру проти Італії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: