Нідерланди: Італія не виконала вимог Єврокомісії

Середа, 14 листопада 2018, 15:52

Нідерландський міністр фінансів Вопке Гекстра заявив, що він розчарований тим, що італійський уряд не виконав вимогу Європейської комісії внести суттєві зміни до свого бюджетного плану на наступний рік.

Про це пише ANSA.

"Це не дуже несподівано, але дуже розчаровує те, що Італія не переглянула свій бюджетний план", - сказав Гекстра. "Державні фінанси Італії розбалансовані, і план уряду не принесе міцного економічного зростання", - додав він.

"Ми глибоко стурбовані. Тепер наступні кроки за Європейською комісією", - підкреслив міністр.

Пізно ввечері 13 листопада міністр фінансів Джованні Тріа надіслав комісару ЄС з економічних питань П'єру Московісі і віце-президенту Єврокомісії Валдісу Домбровскісу довгоочікувану відповідь на їхнього листа з проханням до італійського уряду переробити свій проект бюджету, який порушує зобов'язання країни відповідно до фіскальних правил ЄС. З відповіді стало зрозуміло, що італійський уряд зробив лише невелику поступку і вирішив не змінювати свій бюджет.

Єврокомісія оцінить переглянутий бюджетний план Італії та опублікує свою думку 21 листопада. Італія може зіштовхнутися з фінансовими санкціями ЄС, якщо не домовиться про розмір видатків на наступний рік.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.