Польща: прокуратура припинила провадження проти екс-голови Українського товариства

П'ятниця, 30 листопада 2018, 17:08

Окружна прокуратура в польському Замості припинила провадження щодо колишнього голови Українського товариства в Любліні Григорія Купріяновича через його заяви на урочистостях в селі Сагринь у липні цього року.

Про це повідомляє видання Kurier Lubelski.

До прокуратури у справі слів Купріяновича звернувся люблінський воєвода Пшемислав Чарнек, який вважає, що голова Українського товариства під час свого виступу порівняв події у Сагрині 1944 року з подіями на Волині в 1943 році і, як сказав Чарнек, "зрівняв 130 тисяч жертв геноциду з кількома сотнями цивільних українців, котрі загинули в Сагрині 10 березня 1944 року".

На думку Чарнека, пам’ятні заходи у Сагрині, організовані у той самий день, коли відзначали 75-ті роковини подій на Волині, були "однією великою провокацією".

28 листопада прокуратура Замостя припинила провадження, стверджуючи, що в словах Купріяновича не було ознак образи польського народу.

Нагадаємо, наприкінці літа Григорія Купріяновича виключили з Комітету захисту пам’яті боротьби та мучеництва при Інституті національної пам’яті у Любліні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: