ЄС рішуче налаштований на санкції за кібератаки - МЗС Польщі

Четвер, 8 листопада 2018, 14:19

В Європейському союзі активно обговорюють запровадження механізму санкцій за проведення кібератак.

Про це заявив координатор міжнародної політики з кібербезпеки у Міністерстві закордонних справ Польщі Марек Щигель під час дискусії на міжнародній конференції "Уроки гібридного десятиліття: що треба знати для успішного руху вперед", яка проходить в Києві.

"В ЄС обговорюють спеціальний санкційний режим, пов’язаний із кібератаками. В жовтні Рада ЄС обговорювала представлений Європейською службою зовнішніх дій проект санкційних інструментів", - сказав Щигель.

За його словами, наразі йдеться про звичайний набір інструментів ЄС для відповіді на порушення безпеки, такі як заборона на в’їзд, заморожування активів тощо.

"В ЄС все більше і більше готовності рішуче відповідати на кібератаки…Мені здається, вже прийшов час для того, щоб розробити спеціальний режим санкцій, який стосувався би кібератак. Вперше ми матимемо інструмент для відповіді на кібератаки в майбутньому", - сказав він.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ Словаччини у жовтні повідомило, що зазнало масштабної кібератаки, метою якої було отримання даних та документів з комп'ютерної мережі відомства.

У Чехії заарештували вісьмох громадян Росії та В'єтнаму за незаконне втручання у реєстраційну систему видачі дозволів на тимчасове проживання у країні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.