НАТО планує запустити новий кіберкомандний центр до 2023 року

Четвер, 18 жовтня 2018, 08:41

Новий військовий командний центр НАТО, здатний стримувати і проводити кібератаки, повинен бути повністю укомплектований і функціональний в 2023 році.

Про це було оголошено на щорічній кібер-конференції НАТО в бельгійському Монсі, повідомляє Euractiv.

31 серпня було створено Агентство НАТО з комунікацій та інформації (NCIA) в штаб-квартирі в Брюсселі. В даний час в операційному центрі працює робоча група з 1500 цивільних і 1000 військових "кібер-воїнів" з бюджетом в 1 млрд. євро на 2019 рік.

За даними НАТО, агентство призначене для надання допомоги в області повітряної і протиракетної оборони, освіти і навчання, оперативного аналізу та розвідки для забезпечення безпеки комп'ютерних мереж.

Новий центр кібероперацій (CYOC) в Монсі буде складатися з 70 експертів, які будуть почнуть отримувати військові розвіддані і інформацію в режимі реального часу до 2023 року.

"Наша кінцева мета - повністю усвідомити наше кіберпростір, щохвилини розуміти стан наших мереж, щоб командири могли на них покластися", - сказав Ян Уест, глава кібербезпеки в агентстві зв'язку НАТО.

У НАТО немає власного кіберзброї. Кілька країн, в тому числі США і Естонія, в останні тижні запропонували Альянсу свої кіберможливості для протистояння хакерським атакам.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.