Пентагон каже, що намагається врятувати відносини з Китаєм від "катастрофи"

П'ятниця, 9 листопада 2018, 12:20

У п'ятницю в Вашингтоні відбудуться переговори військових США і Китаю з метою зниження ризику ненавмисного зіткнення.

Про це заявив помічник міністра оборони США Рендалл Шрівер, пише Reuters.

"Ми хочемо переконатися, що, коли ми конкуруємо, це доброякісний тип конкуренції, що не призведе до катастрофи", - сказав він.

Відносини між двома найбільшими економіками світу погіршилися під час президента Дональда Трампа в умовах жорстокої торговельної війни та розбіжностей щодо Тайваню, Південнокитайського моря та інших геополітичних конфліктів.

Через побоювання, що слабкі зв'язки між основними військовими можуть призвести до непорозумінь, які обернуться конфліктом в умовах напружених відносин, міністр оборони США Джеймс Меттіс спробував налагодити відносини з китайськими військовими лідерами, розповіли агентству американські чиновники.

США і Китай останнім часом значно підвищили активність Південнокитайському морі. Китай заявляє, що Тайвань є його територією, і розглядає відносини США із Тайванем як втручання у внутрішні справи.

У той же час Міністерство оборони Китаю заявило, що сподівається, що військові відносини з США можуть стати "стабілізатором" загальних зв'язків. Китайські чиновники кажуь, що Пекін більше довіряє Меттісу, ніж іншим провідним посадовцям адміністрації Трампа.

Один китайський чиновник сказав, що Пекін вважає Меттіса "мудрою людиною", яка має достатньо воєнного досвіду і знає, що збройного конфлікту краще уникнути.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.