Прослуховування iPhone: Китай пропонує Трампу Huawei

Четвер, 25 жовтня 2018, 15:19

Міністерство закордонних справ Китаю пропонує адміністрації президента США Дональда Трампа використовувати телефони Huaweі, якщо там стурбовані іноземним прослуховуванням iPhone глави Білого дому.

Про це пише Reuters.

Заява Пекіна прозвучала після того, як газета The New York Times написала про те, що китайські та російські шпигуни прослуховували особистий телефон Трампа, який він використував для пліткування зі старими друзями. Джерела видання повідомляють, що главу Білого дому неодноразово попереджали про слабкий захист його особистих телефонів, проте він ігнорує всі поради фахівців з безпеки і наполегливо продовжує ними користуватися.

"Читаючи цей матеріал, я вважаю, що сьогодні в Сполучених Штатах насправді є люди, які роблять все можливе, щоб виграти найкращий сценарій на "Оскар", - заявила прес-секретар МЗС Китаю Хуа Чуньюнь на прес-конференції в четвер.

Такі повідомлення є доказом того, що NYT "робить фальшиві новини", сказала вона, додавши дві пропозиції, які, очевидно, були спрямовані адміністрації Трампа.

"Якщо вони дійсно дуже стурбовані, що телефони Apple прослуховують, то вони можуть змінити їх на використання Huawei", - зазначила представниця Пекіна, маючи на увазі найбільшого виробника телекомунікаційного обладнання в Китаї.

"Якщо вони все ще не в своїй тарілці, то для того, щоб мати повністю захищений пристрій, вони можуть відмовитися від використання всіх видів сучасних пристроїв зв'язку і відрізати всі зв'язки із зовнішнім світом"

Huawei була об'єктом пильної уваги в Сполучених Штатах, де керівники агентства розвідки та інші заявили, що вони стурбовані тим, що Huawei та інші китайські компанії можуть бути залежними від китайського уряду або правлячої комуністичної партії, що підвищує ризик шпигунства.

Міністерство оборони США перестало продавати мобільні телефони та модеми, створені Huawei та ZTE, у магазинах на своїх військових базах, посилаючись на потенційні ризики для безпеки.

Сам Трамп назвав неправдивими дані The New York Times.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: