Поліція Франції "вибила" підвищення зарплати після протестів "жовтих жилетів"

Четвер, 20 грудня 2018, 10:18

Французький уряд у середу підписав угоду з трьома поліцейськими профспілками, спрямовану на ослаблення гніву поліцейських після кількох тижнів насильницьких протестів руху "жовтих жилетів".

Про це повідомляє France 24.

Французька поліція отримає навіть більше підвищення зарплати, ніж 100 євро на місяць – саме на стільки мінімальну зарплату пообіцяв підвищити президент Макрон "жовтим жилетам".

Уряд Франції погодився поступово підвищити заробітну плату поліцейських в середньому на 120 євро в місяць, для старших офіцерів - до 150 євро до кінця 2019 року.

"Ця угода прокладає шлях для поліпшення і модернізації умов праці і доходів поліцейських", - заявив міністр внутрішніх справ Франції Крістоф Кастанер, додавши, що перше підвищення в розмірі 40 євро відбудеться 1 січня 2019 року.

Уряд також пообіцяв в січні розглянути питання невиплачених коштів за понаднормову роботу поліції, обсяг яких сягнув 275 мільйонів євро.

Французька влада пішла на поступки після того, як кілька поліцейських профспілок закликали офіцерів почати "повільний страйк" 19 грудня – тобто працювати у режимі реагування винятково на надзвичайні ситуації.

Французька національна поліція вже давно скаржиться на перевантаженість та неналежну оплату праці. Поліцейські намагалися вибити підвищення, проте безрезультатно. Протести "жовтих жилетів" надали їм унікальну можливість для ведення переговорів з владою.

Упродовж п’яти тижнів протестів МВС Франції у рекордних кількостях мобілізувало поліцейських. Вони патрулюють транспортні розв'язки, де протестуючі щодня можуть спричинити затримки.

Крім того, поліція посилила нагляд за різдвяними ярмарками Франції та іншими вразливими районами після нападу в Страсбурзі, в результаті якого загинули п'ятеро людей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.