Трамп визначився з кандидатом у генпрокурори США

П'ятниця, 7 грудня 2018, 17:48

Президент США Дональд Трамп заявив, що номінує Вільяма Барра, колишнього генерального прокурора при Джорджі Буші-старшому, на посаду голови Департаменту юстиції і генпрокурора за сумісництвом.

Із такою заявою Трамп виступив у п’ятницю, повідомляє The Hill.

"Він був моїм першим вибором від першого дня. Його буде номіновано", - сказав Трамп журналістам.

68-річний Барр працював генеральним прокурором з 1991 по 1993 рік у адміністрації Джорджа Буша-старшого.

Для остаточного затвердження його кандидатуру повинен схвалити Сенат США. Й хоча Барр є добре знаною фігурою у Вашингтоні, його схвалення пройде негладко, відзначає видання. З високою вірогідністю він зіткнеться з питаннями про політичну незалежність Департаменту юстиції від Білого дому, а також критикою на адресу Трампа щодо розслідування про можливу змову між його президентською кампанією і Москвою.

Протягом останніх двох років Барр висловлював згоду з деякими поглядами Трампа на розслідування "змови з росіянами". Він запитував, чи не переслідує група слідчих під керівництвом спецпрокурора Роберта Мюллера політичну мету.

Колишній генпрокурор США Джефф Сешнс подав у відставку на прохання Трампа на початку листопада після кількох місяців атак з боку президента через самовідвід Сешнса у зв’язку з російським розслідуванням.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.