Справа щодо зв'язків Трампа з РФ "під загрозою" через звільнення генпрокурора США

Четвер, 8 листопада 2018, 15:20

Американське слідство у справі російського втручання під час виборів президента США 2016 року може бути під загрозою після того, як президент Дональд Трамп звільнив Генерального прокурора Джефа Сешнса, заявляють провідні демократи.

Про це пише BBC.

Ненсі Пелозі, яка керує демократами в Палаті представників, назвала це рішення "грубою спробою" Трампа припинити чи перешкоджати розслідуванню, яке критикував настпуник Сешнса Метью Уітакер.

Її слова підтримав лідер Демократичної партії у Сенаті Чак Шумер, який додав: "Саме так, президент щось приховує".

Деякі республіканці, здається, поділили занепокоєння демократів щодо майбутнього справи, яку веде спецпрокурор Роберт Мюллер. Уітакер отримає право звільнити Мюллера або закрити розслідування ймовірної змови між штабом Трампа і Росією, що вже призвело до ряду кримінальних звинувачень проти кількох соратників президента.

Трамп категорично заперечував, що така змова відбулася, і неодноразово закликав до закриття справи, назвавши її "найбільшим полюванням на політичних відьом в історії".

Звільнення Сешнса відбулося через місяці після критики з боку Трампа у зв'язку з рішенням генпрокурора відмовитися відмежуватися від "російської" справи у березні 2017 року.

Сешнс відійшов від справи після того, як демократи звинуватили його у відмові розкрити контакти, які він мав з російським послом як старший радник кампанії Трампа.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: