У найбільших аеропортах Німеччини почалися страйки

Вівторок, 15 січня 2019, 10:21

Персонал, відповідальний за перевірку пасажирів і вантажів, розпочав 18-годинний попереджувальний страйк у найбільших аеропортах Німеччини, що, за оцінками, зачепило 220 тисяч пасажирів.

Про це пише DW.

Німецька асоціація аеропортів ADV попередила, що страйк буде "паралізувати" польоти у Німеччині увесь день 15 січня. Оператор Франкфуртського аеропорту Fraport скасував половину своїх 1200 рейсів.

Також страйки відбуваються у таких містах як Берлін, Мюнхен, Штутгарт, Ганновер, Бремен, Гамбург, Дрезден, Лейпциг, Ерфурт і Дортмунд.

Чиновники аеропорту Мюнхена повідомили, що, хоча профспілки також закликали до страйку там, перевірки безпеки пасажирів здійснюються підрядчиком з державного сектора, працівники якого не будуть страйкувати.

Страйк є попереджувальним перед новими переговорами щодо підвищення зарплат працівників служб безпеки, які заплановані на 23 січня.

Профспілка хоче, щоб погодинна зарплата всіх працівників, які здійснюють перевірки безпеки, становила 20 євро ($ 22,81). Асоціація роботодавців BDLS каже, що таке підвищення може становити 30% у деяких випадках.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.