В Парижі судять шахраїв, які продавали європейцям кінське м’ясо замість яловичини

Понеділок, 21 січня 2019, 17:31

У понеділок в Парижі розпочався суд над чотирма особами, причетними до шахрайської схеми, у межах якої споживачам по всій Європі продавали заморожені продукти з дешевим м’ясом конини, яке маркували як більш дорогу яловичину.

Про це пише Associated Press.

До обвинувачених на судовому процесі, який, як очікується, триватиме три тижні, входять два колишні керівники французької компанії Spanghero, звинувачені в різних шахрайствах, а також два голландських торговці м'ясом.

Французів звинувачують у тому, що вони продали понад 538 тонн конини, маркованої як яловичина, компанії Tavola, яка продавала заморожені страви іншим компаніям по всій Європі.

Їх також звинувачують у брехні про походження м'яса, яке подавали як французьке м'ясо, а насправді воно походило з Румунії, Бельгії чи Канади.

Обоє французів заперечують навмисне правопорушення.

Їх підозрюють у створенні схеми, яка діяла з січня 2012 року по лютий 2013 року за співучасті трейдерів Hendricus Windmeijer та Johannes Fasen.

Всі четверо звинувачуються в змові з метою обману клієнтів і споживачів, і їм може загрожувати до 10 років в'язниці.

Скандал вибухнув в 2013 році в Британії і швидко поширився через те, що кінське м'ясо виявили по всій Європі в заморожених продуктах, таких як бургери і лазанья, а також в соусі з пасти з яловичини, меню ресторанів, шкільних обідах і в лікарняних стравах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.