Німеччина та Іспанія дали Мадуро 8 днів на оголошення виборів у Венесуелі

Субота, 26 січня 2019, 15:14

Іспанія визнає лідера опозиції Хуана Гуайдо законним президентом Венесуели, якщо Ніколас Мадуро не оголосить нові вибори протягом восьми днів.

Про це заявив іспанський прем'єр-міністр Педро Санчес, повідомляє Associated Press.

"Іспанія надає уряду Ніколаса Мадуро вісім днів для скликання вільних, прозорих і демократичних виборів, і якщо цього не станеться, Іспанія визнає Хуана Гуайдо як президента, якому доручено проведення цих виборів", - сказав Санчес

Він додав, що як лідер Національної асамблеї Венесуели, Гуайдо є "особою, яка повинна вести перехід до вільних виборів".

Іспанський прем'єр також закликав інші 27 членів Європейського Союзу підтримати його позицію.

Уряд Німеччини також готовий визнати Гуайдо тимчасовим президентом Венесуели, якщо вибори не відбудуться через вісім днів, заявила речниця уряду Мартіна Фітц в Twitter.

"Якщо вибори не будуть оголошені через вісім днів, ми готові визнати Хуана Гуайдо тимчасовим президентом, який може ініціювати політичний процес і працювати з європейськими партнерами", - написала Фітц.

Нагадаємо, лідер опозиції Венесуели Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим президентом після того, як по всій країні прокотилися багатотисячні акції протесту проти Мадуро. Гуайдо підтримали США і багато латиноамериканських країн.

Європейський союз наразі не визнав Гуайдо тимчасовим президентом. Проте глава дипломатії ЄС Федеріка Могеріні заявила, що ЄС повністю підтримує Національні збори (на чолі з Гуайдо) як демократично обраний інститут, повноваження якого необхідно відновити і поважати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.