Ердоган заявив, що шокований рішенням Трампа щодо Венесуели

Четвер, 24 січня 2019, 19:26

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган подзвонив президенту Венесуели Ніколасу Мадуро, щоб запропонувати йому підтримку, і сказав, що він був шокований рішенням Вашингтона підтримати лідера опозиції як тимчасового президента країни.

Про це повідомляє Reuters.

"Ви будете поважати результати виборів. Заяви Трампа шокували мене як людину, яка вірить в демократію", - заявив Ердоган на прес-конференції в Анкарі у четвер.

"Я подзвонив Мадуро на зворотному шляху з Росії. Я сказав йому дуже ясно: "Ніколи не допускай антидемократичних подій. Підіймайся", - сказав він.

Туреччина – країна з численними переворотами в історії. Остання спроба путчу проти Ердогана провалилася в 2016 році. Близько 250 осіб було вбито.

Лідер опозиції Венесуели Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим президентом, після того, як по всій країні прокотилися багатотисячні акції протесту проти Мадуро. Гуайдо підтримали США і багато латиноамериканських країн.

Мадуро, який з 2013 року керує Венесуелою, оголосив про розірвання дипломатичних відносин зі Сполученими Штатами. Вашингтон у свою чергу закликав лідера Венесуели піти у відставку і попросив венесуельських військових підтримати спробу відновлення демократії в країні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.