Держсекретар США: протистояння Ірану є ключем до миру на Близькому Сході

Четвер, 14 лютого 2019, 11:06

Держсекретар США Майк Помпео заявив, що Іран є головною загрозою на Близькому Сході, тому протистояння країні є ключем до досягнення миру у всьому регіоні.

З такою заявою головний американський дипломат виступив у четвер на конференції з безпеки в Варшаві, інформує Associated Press.

Помпео зустрівся з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху перед відкриттям сесії на конференції і сказав, що "відсіч" Ірану має ключове значення для вирішення всіх інших проблем регіону.

"Не можна досягти миру і стабільності на Близькому Сході без конфронтації з Іраном. Це просто неможливо", - сказав Помпео.

Ізраїльський лідер високо оцінив участь високопоставлених арабських осіб в конференції, заявивши, що це ознаменувало зміну регіональних пріоритетів.

"У кімнаті близько 60 міністрів закордонних справ, ізраїльський прем'єр-міністр і міністри закордонних справ провідних арабських країн, вони висловлюються з незвичайною силою, ясністю і єдністю проти спільної загрози іранського режиму", - сказав він перед зустріччю з Помпео.

"Я думаю це знаменує собою зміну, важливе розуміння того, що загрожує нашому майбутньому", - додав Нетаньяху.

США і Польща організовують конференцію, яка, за їхніми словами, спрямована на сприяння миру і безпеки на Близькому Сході.

Іран стверджує, що захід спрямований проти його уряду і назвав зустріч американським антиіранським "цирком", метою якого є "демонізувати" Іран.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.