Трамп назвав Близький Схід "огидним місцем"

Середа, 24 жовтня 2018, 11:09

Президент США Дональд Трамп назвав Близький Схід "огидним місцем", висловлюючи свої коментарі про смерть саудівського журналіста Джамаля Хашоггі й порушення прав людини в Ірані

Про це повідомляє The Hill.

"Немає виправдання тому, що сталося з Саудівською Аравією. Жодних виправдань... Але ви тільки погляньте, це неблагополучна частина світу. Це огидне місце. Це огидна частина світу", - сказав президент журналістам в Овальному кабінеті.

"Якщо ви подивитеся на іншу сторону - Іран, то ви побачите те, що вони зробили людям багато порочного і жахливого", - додав американський глава держави.

"Але якщо сталося те, що сталося, і якщо факти перевіряються, значить, це дуже погано", - сказав Трамп.

Трамп, тим не менш, захищав Саудівську Аравію, називаючи країну "дуже хорошим союзником" і додаючи, що вони "дуже допомогли нам з Ізраїлем. Вони фінансували багато речей".

Нагадаємо, Хашоггі зник у консульстві у Стамбулі 2 жовтня. Турецька влада стверджувала, що саудівські агенти убили та розчленували журналіста. Саудівська Аравія до останнього заперечувала факт смерті, аж поки не визнала, що Хашоггі помер випадково, внаслідок бійки.

США і європейські країни вважають, що Ер-Ріяд приховує всю правду про загибель, і вимагають продовження розслідування.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що вбивство журналіста у Стамбулі було заздалегідь сплановане в Саудівській Аравії.

Детальніше читайте у статті: "Вбивча дипломатія: які наслідки може мати зникнення саудівського опозиціонера".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.