У В’єтнамі - другий день саміту Трампа та Кім Чен Ина

Четвер, 28 лютого 2019, 08:10

В четвер у в’єтнамському Ханої триває другий день саміту президента США Дональда Трампа та лідера КНДР Кім Чен Ина, де головним питанням є ядерне роззброєння Північної Кореї.

Лідери вже провели півгодинну зустріч тет-а-тет та переговори у розширеному форматі. Саміт продовжується обідом у ресторані готелю Metropole.

Перед початком другого дня саміту Трамп сказав, що не квапиться укласти добру угоду з КНДР, повідомляє Associated Press. Ця заява різко контрастує з його "гарячою риторикою" з приводу великої ядерної загрози з боку Пхеньяна.

Кім Чен Ин заявив, що поки передчасно робити прогнози результатів зустрічі, але "інстинктивно відчуває, що хороший результат буде досягнуто". Водночас Кім сказав, що не проводив би саміт з Трампом, якби не хотів виконати свою обіцянку щодо денуклеаризації.

У ході спілкування з пресою лідери двох технічно воюючих країн наблизились до відновлення офіційних контактів. На питання американського репортера, чи згоден він дозволити США відкрити представництво у Пхеньяні, Кім через перекладача сказав: "Я думаю, що цілком прийнятно".

По заверешенні саміту Трамп і Кім підпишуть спільну деклерацію. Лідер США перед поверненням додому дасть прес-конференцію.

Перший саміт США і КНДР пройшов 12 червня 2018 року в Сінгапурі. За його підсумками лідери країни підписали спільну заяву, в якій йдеться про те, що Північна Корея готова до денуклеаризації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.