МЗС про заборону в’їзду австрійському журналісту: це наслідок зневажливого ставлення

Середа, 13 березня 2019, 14:19

Заборона в’їзду в Україну для австрійського журналіста Крістіана Вершютца не пов’язана із цензурою, а є наслідком зневажливого ставлення журналіста до українського законодавства.

Про це у середу на брифінгу повідомила речниця МЗС Катерина Зеленко, повідомляє "Європейська правда".

"Перш за все йдеться про те, що австрійський журналіст порушив українське законодавство, в’їхавши на окуповану територію України у незаконний спосіб. На підставі цього СБУ винесла рішення про заборону йому в’їзду в Україну терміном на один рік", - наголосила речниця.

"Інший аспект – наявність оперативної інформації про нібито підготовку провокації щодо зазначеного журналіста. І такий крок, за даними СБУ, мав убезпечити пана Вершютца від можливих ризиків", - додала вона.

Зеленко підкреслила: Україна не вважає ситуацію довкола журналіста серйозним викликом для двосторонніх відносин з Австрією та закликає Відень знизити градус напруги.

"Наголошу: це рішення не має жодного відношення ані до питання цензури, ані до питання наступу на свободу слова. Це виключно наслідок зневажливого ставлення до законодавства України. Ми закликаємо австрійську сторону знизити градус риторики і сподіваємось на подальший плідний діалог", - зазначила Зеленко.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.