СБУ пояснила заборону на в'їзд австрійському журналісту

Субота, 9 березня 2019, 13:29

Служба безпеки України підтвердила інформацію про заборону австрійському журналісту Крістіану Вершютцу в’їзду в Україну терміном на один рік.

Про це йдеться у повідомленні СБУ на сторінці у Facebook.

"Підставою для такого рішення стала необхідність забезпечення безпеки журналіста. Нагадаємо, що Крістіан Вершютц наголошував у своєму інтерв’ю про існуючі погрози його життю в Україні", - йдеться у повідомленні.

У відомстві пояснили, що для уникнення можливих провокацій під час перебування австрійського журналіста в Україні, СБУ відповідно до законодавства прийняла рішення про заборону йому в’їзду.

Нагадаємо, голова МЗС Австрії Карін Кнайссль має намір винести питання заборони в’їзду австрійського журналіста в Україну на обговорення міністрів закордонних справ ЄС.

Раніше вона засудила заборону на в'їзд для журналіста як "неприпустиму цензуру в Європі".

Крістіан Вершютц - шеф українського бюро австрійського телеканалу ORF. Українська депутатка Ольга Червакова на своїй сторінці у Facebook повідомила, посилаючись на свої джерела, що СБУ заборонила Вершютцу в’їзд в Україну через загрозу, яку він становив для національної безпеки.

За її словами, від початку збройного конфлікту в Криму і на Донбасі Вершютц висвітлював події в Україні, "широко використовуючи штампи кремлівської пропаганди, тиражуючи фейки від "Раша тудей", що дискредитують діяльність Збройних сил України, заперечують агресію Російської Федерації проти України, а бойовиків регулярної армії РФ називав "ополченцями".

Крім того, за її словами, Вершютц відвідував окупований Крим і ОРДЛО, порушуючи українське законодавство.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.