Столтенберг: у НАТО є багато інструментів для євроатлантичної інтеграції України

Четвер, 14 березня 2019, 14:29

Генеральний секретар НАТО уникнув відповіді на запитання щодо можливості для України приєднатися цього року до Програми розширених можливостей НАТО чи навіть отримати ПДЧ, натомість заявивши, що в Альянсу є "багато інструментів для сприяння євроатлантичній інтеграції України".

Відповідне запитання Єнсу Столтенбергу поставили у четвер в Брюсселі, де він представляв свій щорічний звіт, повідомляє "Європейська правда".

"Коли йдеться про Україну, у нас вже є чимало різних інструментів", - сказав генсек, перелічивши їх: це і Річна національна програма, і Комісія Україна-НАТО, і різні партнерські заходи.

"У нас вже є багато інструментів, які ми використовуємо для зміцнення партнерства, і щоб допомогти Україні рухатися шляхом євроатлантичної інтеграції", - наголосив генсек, не згадуючи у своїй відповіді ні про Програму розширених можливостей НАТО для України, ні про ПДЧ.

Водночас у звіті генсека НАТО підтвердило перспективу членства України в Альянсі. "У світлі знову заявлених Україною прагнень стати членом НАТО союзники також підтримують свої рішення, ухвалені на Бухарестському й наступних самітах",  - сказано у розділі "Відкриті двері НАТО", де викладені ухвалені на брюссельському саміті рішення Альянсу.

У розділі звіту "Допомога Україні" сказано, що на тлі незаконної анексії Криму Росією НАТО активізувало політичну та практичну підтримку України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.