Посол закликала Будапешт підтримати курс Києва на ЄС і НАТО

Понеділок, 11 березня 2019, 17:36

Посол України в Угорщині звернулась до Будапешта із закликом підтримати реалізацію курсу Києва на європейську та євроатлантичну інтеграцію.

Такий заклик дипломат озвучила на зустрічі з Міністром оборони Угорщини Тібором Бенкьо, проінформувала посол на своїй сторінці у Facebook.

Любов Непоп розповіла, що на зустрічі подякувала міністру за підтримку, яку Будапешт надає Україні у протидії російській агресії, та закликала підтримати євроатлантичну інтеграцію Києва.

"Звернулася за підтримкою з боку Будапешта в реалізації курсу Києва на європейську та євроатлантичну інтеграцію, який нещодавно був закріплений в Конституції України", - повідомила дипломат.

За її словами, міністр оборони Угорщини запевнив, що "Угорщина і надалі підтримуватиме територіальну цілісність та суверенітет України, яку Будапешт сприймає не лише як сусіда, а і як дружню країну".

Сторони також торкнулися становища закарпатських угорців, відзначивши, що спільним інтересом є, щоб вони залишалися "на своїй рідній землі і почувалися комфортно у своїй країні".

Як відомо, Угорщина блокує зустрічі в рамках співпраці України з ЄС і НАТО через ухвалений Києвом закон про освіту, який набрав чинності 28 вересня 2017 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.