Ватикан обдумує прохання відкрити могилу через зниклу 35 років тому дівчину

Вівторок, 5 березня 2019, 16:38

Ватикан може дозволити відкрити могилу, щоб визначити, чи насправді там сховані останки дівчини Емануели Орланді, яка зникла у 1983 році.

Про це повідомляє AFP.

Орланді була дочкою члена поліції Ватикану, і останній раз її бачили, як вона йшла з уроку музики. Протягом десятиліть були різні теорії про те, хто її викрав і чому так і не знайшли її тіло.

Адвокат родини Орланді отримала анонімне повідомлення, в якому їй рекомендували зазирнути всередину могили, розташованої на німецькому кладовищі у стінах Ватикану.

"Я можу підтвердити отримання листа від родини Емануели Орланді... і запити, які він містить, будуть вивчені", - заявив прес-секретар Ватикану Алессандро Гісотті.

Адвокат Лаура Сгро отримала записку, в якій вказано "подивитися, куди вказує ангел", а також містилася фотографія могили.

На могилі є мармуровий ангел, що тримає табличку з написом "Спочивай з миром" латиною над надгробною плитою з написом, присвяченим німецькому принцу, який був призначений архієпископом у 1857 році.

Експерти вже оглядали могилу і прийшли до висновку, що її відкривали щонайменше один раз.

Протягом багатьох років справа Орланді була пов'язана з численними версіями, починаючи від спроби вбити Папу Іоанна Павла II до фінансового скандалу банку Ватикану та кримінального злочину в Римі.

У жовтні минулого року про цю справу знову заговорили через фрагменти кісток, які були виявлені під час реконструкції над прибудовою до посольства Ватикану.

Аналіз рештків пізніше показав, що вони датовані раніше 1964 року і належали чоловікові.

Однак у листопаді поліція провела новий огляд в будівлі посольства Святого Престолу в Римі і виявила нові елементи людських решток.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.