У ЄС відреагували на заборону в’їзду в Україну австрійському журналісту

П'ятниця, 8 березня 2019, 14:49

ЄС відомо про рішення української влади заборонити в'їзд в Україну австрійському журналісту Крістіану Вершютцу й там очікують, що такі рішення будуть прийняті відповідно до основних прав і свобод, включаючи Європейську конвенцію про права людини.

Про це йдеться в коментарі прес-секретаря ЄС, переданому в п'ятницю в Брюсселі агентству "Інтерфакс-Україна".

Співрозмовник агентства зазначив, що ЄС надає "велике значення свободі вираження думок і засобів масової інформації".

"Ми очікуємо, що будь-які такі рішення будуть включати ретельний розгляд прав на свободу вираження поглядів. Ми також очікуємо, що українська влада утримається від введення будь-яких непотрібних обмежень на вільний потік інформації та свободу ЗМІ", - констатував співрозмовник агентства.

У той же час прес-секретар нагадав, що ЄС "повністю підтримує територіальну цілісність і суверенітет України".

"Захист національної безпеки і громадян повинна здійснюватися в повній відповідності з основними правами і свободами, включаючи Європейську конвенцію про права людини", - підкреслив він.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Австрії засудила Київ за заборону в’їзду для журналіста телеканалу ORF Крістіана Вершютца, який незаконно відвідував окупований Крим і ОРДЛО.

Раніше українська депутатка Ольга Червакова на своїй сторінці у Facebook повідомила про те, що СБУ заборонила Вершютцу в’їзд в Україну на один рік, оскільки протягом останніх чотирьох років він відвідував тимчасово окуповані території Донецької, Луганської областей і Криму через неконтрольовані пункти пропуску з території РФ, чим порушив порядок перетину українського кордону.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.