Словаччина збільшить витрати на оборону швидше, ніж планувалося - прем'єр

Понеділок, 15 квітня 2019, 17:23

Прем'єр-міністр Словаччини Петер Пеллегріні заявив, що країна збільшить витрати на оборону до 2% валового внутрішнього продукту до 2022 року, досягнувши мети НАТО на два роки швидше, ніж планувалося.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

"Після підвищення витрат на оборону до 1,73% ВВП цьогоріч ми очікуємо досягти рівня 2% відсотків ще в 2022 році, порівняно зі спочатку запланованим 2024-м", - заявив Пеллегріні.

Словаччина планує витратити близько 6,5 млрд євро до 2030 року на модернізацію своїх збройних сил і зменшення залежності від російського обладнання, яке походить з комуністичного минулого країни.

Минулого року Братислава підписала угоду на 1,9 млрд доларів, щоб купити 14 винищувачів американського виробництва F-16 і замінити свої застарілі російські МіГ-29.

18% словаків хочуть більш проросійської зовнішньої політики - опитування

2014 року члени НАТО домовилися поступово збільшувати свої оборонні витрати до 2% ВВП у відповідь на агресію проти України і анексію Криму.

2018 року лише шість європейських країн НАТО, а також США, витратили на оборону 2% ВВП, як того вимагають домовленості всередині Північноатлантичного альянсу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.