"Полум'я і сльози": світові ЗМІ пишуть про пожежу в Нотр-Дамі

фото
Вівторок, 16 квітня 2019, 13:44

Пожежа у Соборі Паризької Богоматері стала головною темою для ЗМІ, у вівторок усі провідні видання помістили палаючий собор на перші шпальти.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Одна із найстаріших газет Франції Le Figaro вийшла зі статтею під заголовком "Le desastre" - "Катастрофа". Сайт видання вже другий день веде текстову онлайн-трансляцію подій і відслідковує інформацію.

 

Британське видання The Times помістило на першу шпальту статтю під назвою "Битва за порятунок Нотр-Даму" з подробицями вчорашніх подій.

 

Провідна бельгійська національна щоденна газета Le Soir опублікувала велику фотографію палаючого собору із заголовком: "Полум'я і сльози".

 

Собор у вогні також розміщується на першій сторінці іспанської щоденної газети El Pais, яка віддає належне йому як "символу європейської культури".

 

Італійська газета La Repubblica помістила на обкладинку фото палаючого шпиля, що зникає у вогні, зі словами: "Світ засмучений, що Нотр-Дам зник".

 

Німецьке видання Der Tagesspiegel вийшло зі статтею під назвою "Нотр-Дам у вогні".

 

Про пожежу написали не тільки в Європі, але й за океном. Американське видання The New York Times пише, що "нація оплакує символ своєї історичної ідентичності".

 

Нагадаємо, у вівторок французькі пожежники змогли повністю ліквідувати пожежу в Соборі Паризької Богоматері, яка розпочалася в понеділок ввечері.

Пожежникам вдалося зберегти 850-річну головну кам'яну споруду готичної будівлі, включаючи дві її вежі, але шпиль і дах повністю згоріли і обвалилися.

Із собору вдалося врятувати частину святинь, в тому числі терновий вінець Ісуса Христа і туніку святого Людовіка.

Читайте також: "Ми відбудуємо Нотр-Дам": як горів Собор Паризької Богоматері та що вдалося зберегти".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.