В уряді Угорщини у трагедії Нотр-Даму звинуватили антицерковну політику Франції

Середа, 17 квітня 2019, 19:38

Заступник прем'єр-міністра Угорщини заявив, що пожежа в соборі Нотр-Дам де Парі є трагічним символом "апокаліптичної втрати цінностей, яку ми спостерігаємо в західному світі".

Про це повідомляє "Європейська правда", посилаючись на Associated Press.

В уривку інтерв'ю, яке буде транслюватися на новинному каналі Hir TV в наступний понеділок, Жолт Шем’єн сказав, що велику відповідальність за пожежу несе "французька секуляристська, антицерковна політика". У Франції держава володіє церквами, які були побудовані до 1905 року.

На відновлення Нотр-Даму зібрали майже $1 мільярд

Шем’єн, який є главою Християнсько-демократичної партії, сказав, що Угорщина розгляне можливість зробити свій внесок у відновлення Нотр-Даму, але додав, що "реальність така, що Франція - багата країна, тому чи не повинен Макрон оголосити, що Франція відновить Нотр -Дам?"

 "Нехай Бог дозволить, щоб ця трагедія стала знаком, який розбудить французьку націю не тільки з точки зору відновлення храму, але і з точки зору її власної національної самооцінки, власної історії, власної французькості і власного християнства", - сказав заступник угорського прем’єра.

Пожежники врятували Нотр-Дам за півгодини до можливого руйнування

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявляє, що антиіммігрантська політика Будапешта  допомагає захищати християнську культуру Європи.

Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон заявив, що хоче  відновити Собор Паризької Богоматері до того часу, коли в Парижі відбудуться літні Олімпійські ігри 2024 року.

На відбудову Собору Паризької Богоматері вже зібрали один мільярд доларів.

Читайте також: "Ми відбудуємо Нотр-Дам": як горів Собор Паризької Богоматері та що вдалося зберегти".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.