Пожежники врятували Нотр-Дам за півгодини до можливого руйнування

Середа, 17 квітня 2019, 11:21

Собор Паризької Богоматері був за 30 хвилин від руйнування, але завдяки діям 20 пожежників вдалося завадити вогню зруйнувати дзвіниці собору.

Як повідомляє "Європейська правда", про це пише видання The Times.

Молодший міністр внутрішніх справ Франції Лоран Нуньєс сказав, що група пожежників встигла загасити вогонь, який міг почати ланцюг подій, що призвели б до руйнування будівлі.

 

Вогонь поширювався по дерев'яних перекриттях у бік двох веж з дзвонами. Пожежники боялися, що якщо дзвіниці, які також мають дерев'яний каркас, впадуть, то вони повністю зруйнують вежі, що призвело б до руйнування собору. Найважчий з десяти дзвонів важить 13 тонн.

Вчора ввечері з'ясувалося, що сигнал тривоги о 18:20 в понеділок був відхилений як помилковий після того, як не було виявлено жодних ознак пожежі. Повідомлялося, що через збій в роботі комп'ютера пожежники вирушили не в ту частину будівлі.

Пожежа в Нотр-Дамі: як виглядає зсередини обгорілий собор

Лише коли через 33 хвилини прозвучала друга тривога, до собору були викликані аварійні служби. Полум'я змогли взяти під контроль о 3:30 ранку.

Нагадаємо, причиною пожежі в Соборі Паризької Богоматері могло стати коротке замикання у частині будівлі, яка перебувала на реконструкції.

У вівторок французькі пожежники змогли повністю ліквідувати пожежу в Соборі Паризької Богоматері, яка розпочалася в понеділок ввечері.

Пожежникам вдалося зберегти 850-річну головну кам'яну споруду готичної будівлі, включаючи дві її вежі, але шпиль і дах повністю згоріли і обвалилися.

Із собору вдалося врятувати частину святинь, в тому числі терновий вінець Ісуса Христа і туніку святого Людовіка.

На відбудову Собору Паризької Богоматері протягом 24 годин після пожежі різні донори пообіцяли пожертвувати понад 700 мільйонів євро.

Читайте також: "Ми відбудуємо Нотр-Дам": як горів Собор Паризької Богоматері та що вдалося зберегти".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: