"Газпром" і Угорщина готують угоду про поставки газу в обхід України

Четвер, 18 квітня 2019, 13:45

Міністр закордонних справ і торгівлі Петер Сійярто прийняв у середу в Будапешті голову ради директорів "Газпрому" та колишнього прем'єр-міністра Росії Віктора Зубкова.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на прес-службу відомства.

Після зустрічі Сійярто заявив: "Майбутнє постачання природного газу через Україну невизначене, з огляду на що ми домовилися з "Газпромом" про те, що російська компанія вже цьогоріч постачатиме до Угорщини деякий необхідний для наступного року обсяг природного газу".

Росія повідомила Болгарії, що може припинити транзит газу вже в 2020 році

"Переговори про це добре просуваються, і відповідно, ми скоро зможемо підписати угоду, яка забезпечить промислове та громадське постачання газу в Угорщині", - додав він.

"Минулого року "Газпром" поставив більше газу до Європи, ніж коли-небудь раніше, 202 млрд кубометрів. Реальність, що ґрунтується на існуючій інфраструктурі та змінах у світових цінах на газ, полягає в тому, що Росія і надалі залишатиметься одним з найбільших постачальників природного газу в Європі", - зазначив міністр. Угорське споживання газу, за його словами, досягає 10 млрд кубометрів.

Віце-президент Єврокомісії Марош Шефчович раніше заявив, що хоче до літніх канікул у серпні провести тристоронні переговори з РФ і Україною щодо умов транзиту газу після 2019 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.