Зустрічі "нормандської четвірки" за участю Зеленського в червні може не бути - МЗС

Вівторок, 23 квітня 2019, 12:21

Команда новообраного президента Володимира Зеленського навряд чи встигне швидко підготувати зустріч з лідерами Німеччини, Франції і Росії, тому саміту "нормандської четвірки" в червні найімовірніше не буде.

Як повідомляє "Європейська правда", про це заявив директор політичного департаменту МЗС України Олексій Макєєв в ефірі "Громадського".

"Треба працювати і думати над деталями. Насправді дипломатичні зустрічі дуже довго готуються. Не може бути зустріч заради зустрічі, вона має бути підготовлена, мають бути готові рішення зустрічі на вищому рівні. Очевидно, що цьому передуватиме потужна робота", - сказав Макєєв/

На його думку, немає високої імовірності, що в перші дні президентства Зеленського відбудеться зустріч в "нормандському форматі" на найвищому рівні.

"Зустріч планувалася (Петром Порошенком, - ред.), але змінилися обставини. Проте всяке може бути, новообраний президент може захотіти взяти участь у зустрічі… Але знову ж таки, дуже багато факторів треба буде врахувати", - додав він.

У Меркель поки не знають, коли може відбутися "нормандська" зустріч

Нагадаємо, Порошенко після візиту до Франції і Німеччини заявив, що в червні має відбутися саміт "нормандської четвірки" на вищому рівні.

Водночас, прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков не підтвердив інформацію про можливість участі Владіміра Путіна у зустрічі "нормандської четвірки" у червні.

Зеленський після перемоги на виборах пообіцяв зберегти Мінські домовленості та "нормандський формат".

Остання зустріч "нормандської четвірки" на рівні глав держав відбулася у Берліні 19 жовтня 2016 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.