Порошенко: РФ реалізує на Донбасі "південноосетинський та придністровський" сценарії

Середа, 24 квітня 2019, 18:23

Президент України Петро Порошенко оприлюднив відеозвернення у зв’язку з рішенням РФ про спрощення видачі російських паспортів жителям ОРДЛО.

Про це повідомляє "Європейська правда".

У зверненні Порошенко наголосив, що йдеться фактично про підготовку Кремлем до наступного кроку агресії проти України – анексії українського Донбасу або створення російського анклаву в Україні.

Україна просить ЄС дати рішучу відповідь на видачу паспортів РФ жителям ОРДЛО

За словами Порошенка, мета Росії  очевидна – обнулити Мінські домовленості, де чітко прописані її зобов'язання.

"Разом з мінськими зобов’язаннями Москва розраховує позбутися санкцій. Незаконна видача паспортів РФ за так званим "південноосетинським" та "придністровським" сценаріями – це спроба виправдати  та легітимізувати військову присутність Росії на окупованій частині українського Донбасу", - заявив Порошенко.

Україна звернулася до Радбезу ООН через російські паспорти для жителів ОРДЛО

"Закликаю міжнарод партнерів не допустити найгіршого сценарію, жорстко засудити деструктивні та злочинні дії російської влади, а також посилити режим міжнародних санкцій", - додав президент.

Порошенко повідомив, що доручив Міністерству закордонних справ негайно ініціювати обговорення цього питання в рамках Радбезу ООН, а також інших міжнародних форматах, зокрема ОБСЄ та ЄС.

Як повідомлялося,  Міністерство закордонних справ України назвало "юридично нікчемним" указ президента РФ Владіміра Путіна про спрощену видачу російських паспортів українцям в ОРДЛО та заявило, що це рішення має на меті дестабілізацію внутрішньополітичної ситуації в Україні у післявиборчий період.

Нагадаємо, 24 квітня Владімір Путін підписав указ про спрощений порядок отримання російського громадянства для жителів окупованих районів Донецької та Луганської областей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.