Віце-президент США попередив Туреччину про наслідки за купівлю С-400 в Росії

Четвер, 4 квітня 2019, 09:37

Віце-президент США Майк Пенс застеріг Туреччину у зв'язку з придбанням російського зенітного ракетного комплексу С-400, який Вашингтон вважає загрозою американській авіації.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на CNN.

"Ми також дали зрозуміти, що не будемо сидіти склавши руки, поки союзники по НАТО закуповують у наших противників зброю, яка загрожує самому згуртуванню Альянсу", - сказав в середу Пенс, виступаючи на саміті НАТО у Вашингтоні.

Туреччина: купівля С-400 у Росії – завершена справа

"Купівля Туреччиною зенітної ракетної системи С-400 вартістю 2,5 мільярда доларів у Росії становить велику небезпеку для НАТО і міцності цього альянсу ", - додав він, заявивши, що Туреччина може зіткнутися з наслідками своїх дій.

Виступаючи на тому ж заході кількома годинами раніше, міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу назвав придбання Анкарою російської системи "завершеною справою".

Ердоган: після С-400 Туреччина може купити у Росії С-500

"Угода про С-400 – завершена справа, і ми не відступимо від цього", - сказав Чавушоглу.

Офіційні особи США вже давно попереджають Туреччину про те, що не дозволять їй придбати винищувачі F-35, якщо вона піде на покупку російської ракетної системи. Раніше Пентагон заявив про припинення постачання Туреччині обладнання для винищувачів F-35.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.