Ердоган: після С-400 Туреччина може купити у Росії С-500

Четвер, 7 березня 2019, 08:51

Анкара не лише не має наміру відмовлятися від придбання у Росії зенітно-ракетних комплексів С-400, але може купити ще й комплекси С-500.

Про це заявив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган повідомляє Anadolu. 

"Ми завершили роботу з С-400, про поворот назад не може бути й мови. Ми підписали угоду з росіянами, і ми почнемо спільне виробництво. Можливо, після С-400 ми візьмемося за С-500", - зазначив він.

Американські чиновники попередили, що придбання Туреччиною російських комплексів С-400 поставить під загрозу придбання Анкарою новітніх винищувачів F-35 і, можливо, навіть призведе до санкцій США.

Очікується, що установка системи С-400 в Туреччині розпочнеться в жовтні 2019 року. Вашингтон скаржився, що російська система не сумісна зі зброєю, яку використовують інші країни НАТО.

Президент США Дональд Трамп заявив 5 березня, що вивів Туреччину з програми США, яка дозволяє країнам, що розвиваються, експортувати тисячі товарів до Сполучених Штатів без сплати мита.

Минулого року США ввели митні тарифи на турецьку сталь і алюміній, через що Туреччина запровадила мита на товари з США на суму $1,8 млрд.

Котирування турецької грошової валюти ліри впали до рекордно низького рівня після того, як США 1 серпня ввели санкції стосовно двох міністрів президента Ердогана.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.