Трамп проведе зустріч з Орбаном, попри заклики скасувати її

Понеділок, 13 травня 2019, 09:11

Президент США Дональд Трамп має 13 травня зустрітися у Білому домі з прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном на тлі критики і закликів скасувати переговори.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Euractiv.

Напередодні запланованої зустрічі високопоставлені члени Конгресу від республіканців і демократів повідомили Трампу, що вони стурбовані "низхідною демократичною траєкторією Угорщини".

У листі до Трампа 10 травня сенатори також наголосили, що вони дуже стурбовані тісними відносинами між Угорщиною, членом НАТО, і Росією. Вони наголосили, що Угорщина не спромоглася диверсифікувати свої енергетичні ресурси і дозволила Росії використовувати свою візову систему для ухилення від санкцій США.

Серед підписантів листа були голова Комітету з міжнародних відносин Сенату республіканець Джим Ріш і Боб Менендес, головний демократ групи.

Орбан відповів, що скаже Трампу про "дружбу" з Путіним

Представники демократів у Палаті представників, очолювані Еліотом Енгелом, головою Комітету зовнішньої політики, закликали Трампа скасувати зустріч з Орбаном.

"Визнаючи давні зв'язки між США і Угорщиною, президент і прем'єр-міністр обговорять шляхи поглиблення співпраці з цілого ряду питань, включаючи торгівлю, енергетику і кібербезпеку", - сказала прес-секретар Білого дому Сара Сандерс.

Вашингтон раніше неодноразово закликав Угорщину відмовитися від участі в енергетичних проектах Кремля, припинити тиск на громадські організації та Центрально-Європейський університет, а також не блокувати інтеграцію України з ЄС і НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.