США розглядають плани розгортання 120 тис. військових для протидії Ірану - ЗМІ

Вівторок, 14 травня 2019, 10:44

Білий дім розглядає військові плани, що можуть привести розгортання до 120 тисяч військових на Близькому Сході, якщо Іран атакує американські сили або прискорить роботу над ядерною зброєю.

Про це повідомляє "Європейська правда", посилаючись на New York Times.

Цитуючи неназваних чиновників адміністрації, газета 13 травня написала, що виконувач обов’язків міністра оборони Патрік Шанаган представив плани минулого тижня на засіданні чільних помічників із питань безпеки президента Дональда Трампа.

Британія про ситуацію з Іраном: є ризик, що конфлікт почнеться випадково

Згідно з повідомленням, озвучені плани не закликають до вторгнення в Іран.

Минулого тижня Вашингтон оголосив про направлення авіаносця й оперативної групи бомбардувальників у Перську затоку, щоб протистояти тому, що американські чиновники назвали "явними ознаками" загроз від Ірану для США і союзників у регіоні. США також оголосили про розгортання на Близькому Сході додаткової системи протиракетної оборони Patriot та корабля USS Arlington.

Тегеран заявив, що Вашингтон бере участь у "психологічній війні". Перед цим Іран оголосив, що припиняє дотримуватися частини обмежень щодо своєї ядерної програми, і пригрозив посилити ядерну діяльність, якщо країни-учасниці ядерної угоди не захистять Тегеран від санкцій США.

США ще рік тому оголосили про вихід з угоди і відтоді посилили санкції проти Ірану.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.