ЗМІ назвали основних претендентів на посаду прем’єра Британії

П'ятниця, 24 травня 2019, 15:33

Прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей через два тижні подасть у відставку, і на її місце вже є кілька претендентів.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на AFP.

Одним із головних претендентів на посаду глави Консервативної партії і відповідно глави уряду є колишній міністр закордонних справ і колишній мер Лондона Борис Джонсон. Він був одним із провідних учасників кампанії за вихід Британії з ЄС.

Колишній міністр з питань Brexit Домінік Рааб - також у списку претендентів. У листопаді минулого року він подав у відставку через незгоду з умовами проекту угоди про вихід Британії з ЄС.

Серед чинних високопосадовців на посаду претендують міністр навколишнього середовища Майкл Гоув, глава МЗС Джеремі Хант і глав МВС Саджид Джавід. Останні двоє голосували за членство Британії в ЄС.

Прем’єр-міністр Британії піде у відставку 7 червня

Ще одним кандидатом може стати колишня лідерка Палати громад Андреа Лідсом, яка цього тижня подала у відставку, що зрештою призвело і до відставки Мей.

Лідсом у 2016 році була серед кандидатів на посаду глави уряду, але зняла свою кандидатуру і підтримала Мей.

Очікується, що Консервативна партія обере нового лідера, який також очолить уряд, до того як Палата громад піде на літні канікули наприкінці липня.

Тереза Мей офіційно оголосила, що піде у відставку з поста лідера Консервативної партії і відповідно з посади глави уряду 7 червня.

Напередодні Мей відмовилася від своїх планів винести на голосування парламенту оновлену угоду про Brexit, ймовірно, через наближення відставки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.