Лідер партії Brexit вимагає участі у процесі прийняття рішень щодо виходу Британії з ЄС

Понеділок, 27 травня 2019, 13:24

Найджел Фарадж, лідер новоствореної партії Brexit, яка перемогла на виборах до Європарламенту у Британії, вимагає місця за столом переговорів у процесі прийняття рішень щодо виходу з ЄС.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

У той час як Консервативна партія прем'єрки Терези Мей готується обрати нового лідера, Фарадж виступив з попередженням для наступного прем'єр-міністра: його партія має брати участь у прийнятті рішень щодо Brexit.

"Тепер ми повинні бути частиною команди, це досить ясно", - сказав Фарадж під час підрахунку виборів в південному англійському місті Саутгемптон.

Після неодноразових затримок з Brexit Фарадж сказав, що Сполучене Королівство повинно покинути ЄС 31 жовтня, що є крайнім терміном для парламенту Британії, щоб домовитися про вихід з угодою. Фарадж волів би виходу без угоди.

Прем’єр Британії скасувала плани виносити на голосування угоду про Brexit

"Якщо ми не вийдемо в цей день, то ви можете очікувати, що партія Brexit повторить цей сюрприз на наступних парламентських виборах", - сказав він.

Як повідомлялося, у Великій Британії на виборах до Європарламенту перемогла новостворена партія Brexit, очолювана Найджелом Фараджем, який свого часу активно підтримував вихід країни з ЄС.

Партія Brexit набрала близько 32% голосів і отримає 28 місць у Європарламенті. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.