У Держдумі РФ допустили участь делегації Росії у червневій сесії ПАРЄ

Субота, 1 червня 2019, 13:28

Голова комітету Держдуми РФ з міжнародних справ Леонід Слуцький не виключає участі російської делегації в червневій сесії ПАРЄ.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Интерфакс".

"Ми поїдемо, якщо регламентний комітет ПАРЄ 3 червня, а також сама асамблея в перший день роботи сесії приймуть відповідне рішення про неприпустимість застосування санкцій до національних делегацій", - сказав він.

"Не виключаю, що за підсумками засідання регламентного комітету може пройти також зустріч парламентарів РФ з керівництвом ПАРЄ, - зазначив депутат. - Поки тон і характер дискусій говорять про зростаючу ймовірність прийняття конструктивного рішення. Це потрібно не тільки Росії, це необхідно, перш за все, Раді Європи для збереження її ролі в новій архітектурі XXI століття".

Він заявив, що для повернення російської делегації в ПАРЄ потрібні також технічні поправки щодо підтвердження повноважень не тільки в січні, але й протягом усього року.

В Росії не бачать перешкод для участі в червневій сесії ПАРЄ

В даний час повноваження делегацій підтверджуються один раз в рік на січневій сесії.

Як повідомлялося, 24 травня президент Парламентської асамблеї Ради Європи Ліліан Марі Паск‘є закликала депутатів асамблеї ухвалити на початку червня необхідні для повернення російської делегації зміни у регламент.

Нагадаємо, ще в квітні 2014 року ПАРЄ наклала на РФ санкції, позбавивши росіян права голосу. Через це російська делегація припинила участь у роботі ПАРЄ.

Детальніше читайте у статті: "Дуже схоже на 1938 рік": як Берлін та Париж зробили крок до зняття санкцій з Росії".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.