Зеленський запропонував призначити Пристайка главою МЗС

Вівторок, 11 червня 2019, 15:27

Президент Володимир Зеленський вніс до парламенту подання на призначення главою МЗС України свого теперішнього зовнішньополітичного радника Вадима Пристайка.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Як повідомив на брифінгу у вівторок заступник глави АП Руслан Рябошапка, Зеленський підписав подання на звільнення з посади міністра закордонних справ Павла Клімкіна та вніс до ВР подання на призначення на цю посаду Пристайка.

Посол при НАТО готовий очолити МЗС, Зеркаль – піти в АП

Нагадаємо, Пристайка раніше називали головним претендентом на посаду глави МЗС України, проте він був призначений на посаду заступника глави адміністрації президента (зовнішньополітичного радника Зеленського).

Вадим Пристайко  – кар’єрний дипломат. Міжнародними справами опікується з 1994 року. Починав з тематики міжнародної торгівлі;  з 1997 року працює у структурі МЗС, також працював у зовнішньополітичному блоці АП. 

Станом на зараз Пристайко залишається послом України при НАТО.

Президент думає, як зрушити з "мертвої точки" переговори по Донбасу - Пристайко

Нагадаємо, 17 травня Павло Клімкін повідомив, що написав заяву про відставку. 6 червня Рада провалила голосування за його звільнення.

Голова комітету ВР у закордонних справах Ганна Гопко заявила, що комітет підтримував відставку Клімкіна і порадила колегам проголосувати за неї.

Водночас, лідер "Радикальної партії" Олег Ляшко та Максим Бурбак з "Народного фронту" звернули увагу, що новий президент просить звільнити очільника МЗС, не запропонувавши кандидатуру на заміну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: