Посол при НАТО готовий очолити МЗС, Зеркаль – піти в АП

Вівторок, 21 травня 2019, 12:29

Посол України при НАТО Вадим Пристайко готовий очолити Міністерство закордонних справ, а теперішня заступниця глави МЗС Олена Зеркаль – працювати зовнішньополітичною радницею президента Володимира Зеленського.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Клімкін дав поради Зеленському щодо перших закордонних візитів

Із офіційних повідомлень адміністрації нового президента видно, що Вадим Пристайко та Олена Зеркаль брали участь у перших міжнародних зустрічах президента Зеленського.

Як стало відомо "Європейській правді" з власних джерел, кандидатуру Вадима Пристайка розглядають на посаду глави МЗС. У вівторок Пристайко зазначив агентству "Інтерфакс-Україна", що готовий очолити міністерство, якщо отримає таку пропозицію від президента Зеленського.

Зеленський закликав США до посилення санкцій проти Росії

"Якщо мені запропонують очолити Міністерство закордонних справ, я готовий", - сказав він. Пристайко також сказав, що наразі він від імені МЗС допомагає "перехідній команді" в проведенні ефективних міжнародних зустрічей.

Джерела ЄП також підтверджують, що ведуться переговори щодо роботи Олени Зеркаль зовнішньополітичною радницею президента Зеленського. Це підтвердили одразу кілька джерел, близьких до процесу. Однак остаточне рішення наразі не ухвалене.

Очікуються й інші зміни в зовнішньополітичному блоці, зокрема серед послів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.