Трамп розпорядився завдати удару по Ірану, але потім скасував своє рішення – ЗМІ

П'ятниця, 21 червня 2019, 11:23

Президент США Дональд Трамп схвалив військові удари по Ірану в якості помсти за збитий американський безпілотник, але в останній момент скасував своє рішення.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The New York Times.

Вже о 19.00 четверга військові і дипломатичні чиновники очікували ударів по Ірану після інтенсивних дискусій і дебатів, які тривали у Білому домі серед високопоставлених членів Ради національної безпеки і лідерів Конгресу.

За даними джерел, президент спочатку схвалив удари на кілька іранських цілей, таких як радари і ракетні батареї.

Операція була на ранніх стадіях виконання, коли її скасували, сказав високопоставлений чиновник адміністрації президента США. За його словами, літаки вже були в повітрі, а кораблі - на позиціях, але жодної ракети випущено не було.

США оголосили нові жорсткі санкції проти Ірану

Таким чином, різка зміна курсу поклала край тому, що могло б стати третьою військовою акцією США проти цілей на Близькому Сході. Трамп вже двічі наказував завдати удару по цілях в Сирії, в 2017 і 2018 роках.

Поки незрозуміло, чи Трамп просто передумав щодо ударів, чи його адміністрація змінила рішення через логістику і стратегію.  Також незрозуміло, чи не будуть завдані удари по Ірану в майбутньому.

Нагадаємо, в четвер Корпус вартових Ісламської революції Ірану (КВІР) заявив, що збив американський розвідувальний безпілотник на півдні країни. США пізніше підтвердили збиття безпілотника.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: