США оголосили нові жорсткі санкції проти Ірану

П'ятниця, 7 червня 2019, 20:29

Міністерство фінансів США оголосило санкції проти іранської компанії "Нафтохімічна промисловість Перської затоки" (PGPIC).

Про це передає "Європейська правда" з посиланням на повідомлення відомства.

Санкції від 7 червня стосуються PGPIC і 39 дочірніх компаній та агентів продажу іранської нафти.

Ця компанія здійснює половину експорту продуктів нафтохімічної промисловості Ірану та володіє близько 40% іранських підприємств у цій галузі.

У заяві Мінфіну США сказано, що PGPIC надає фінансову підтримку компанії, контрольованій Корпусом вартових ісламської революції, яка раніше була визнана США "іноземною терористичною організацією".

Британія попередила Іран: не провокуйте США або Трамп помститься

Завдяки діяльності Persian Gulf Petrochemical Industry Co іранське керівництво і Корпус стражів ісламської революції отримували мільярди доларів, зазначають у Вашингтоні.

Торік адміністрація президента США Дональда Трампа вийшла з угоди 2015 року між Тегераном і провідними світовими державами, яка накладала обмеження на його ядерну програму в обмін на послаблення санкцій.

Іран оголосив, що припиняє дотримуватися частини обмежень щодо своєї ядерної програми, і пригрозив посилити ядерну діяльність, якщо країни-учасниці ядерної угоди не захистять Тегеран від санкцій США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.