Родичі загиблих у катастрофі МН17 вимагають не повертати Росію в ПАРЄ

Понеділок, 24 червня 2019, 09:41

Нідерландський фонд Stichting Vliegramp MH17, який представляє велику групу родичів жертв трагедії МН17, вимагає не допустити повернення Росії в ПАРЄ.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посилання на NOS.

"Росія не може просто взяти і отримати право голосувати у Раді Європи. Це можливо тільки за умови і наявності сильних гарантій того, що Росія буде співпрацювати у розслідуванні катастрофи МH17", - йдеться у листі фонду на адресу Ради Європи.

У фонді наголосили, що Росія останні п’ять років не співпрацює зі слідством щодо катастрофи МН17, а також ігнорує резолюцію Ради Безпеки ООН, яка вимагає повної співпраці та відкритості.

"Крім того, країна поширювала дезінформацію щодо авіакатастрофи і не продемонструвала відповідальності і співчуття", - зазначається у листі.

РФ має значні шанси повернутися в ПАРЄ без виконання умов - Клімкін

Нагадаємо, у Страсбурзі в понеділок відкривається літня сесія Парламентської асамблеї Ради Європи, на якій можуть ухвалити рішення, що призведе до повернення російської делегації без виконання будь-яких умов.

Як відомо, регламентний комітет ПАРЄ схвалив резолюцію, яка може змінити правила організації щодо запровадження санкцій стосовно делегацій. Цей крок може призвести до повернення російської делегації у ПАРЄ.

В Росії вже заявили про намір повернутися до роботи у ПАРЄ 25 червня за умови ухвалення резолюції.

Детальніше про ситуацію в ПАРЄ читайте у статті:  "Руйнівники Ради Європи: як зупинити західні столиці від фатального подарунка Кремлю".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.