РФ має значні шанси повернутися в ПАРЄ без виконання умов - Клімкін

Понеділок, 24 червня 2019, 09:21

У делегації Російської Федерації є значні шанси повернутися до Парламентської асамблеї Ради Європи після ухвалення відповідної резолюції на літній сесії, яка сьогодні розпочинається у Страсбурзі.

Як повідомляє "Європейська правда", про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін в інтерв'ю "5 каналу".

"Шанси значні, оскільки багато з європейських країн таким чином хочуть купити прогнозованість у відносинах з Росією. Вони розуміють, що Росія є такою, як вона є, вони хочуть мати важіль впливу на Росію і тримати її в Раді Європи. Я вважаю, що це за визначенням погана і помилкова стратегія", - заявив Клімкін.

Він зазначив, що існують проблеми навколо повернення РФ до складу Ради Європи.

"Я намагався пояснити всім нашим партнерам, що проблеми не в поверненні як такому - від того, що там буде кілька російських депутатів, нам не холодно, не жарко. Проблема в іншому - хтось хоче використовувати це повернення як шлях до нової нормальності з Росією", - сказав Клімкін.

Рішення ПАРЄ зламає персональні санкції ЄС проти кількох росіян

Як відомо, регламентний комітет ПАРЄ нещодавно схвалив резолюцію, яка може змінити правила організації щодо запровадження санкцій стосовно делегацій. Цей крок може призвести до повернення російської делегації у ПАРЄ.

В Росії вже заявили про намір повернутися до роботи у ПАРЄ 25 червня за умови ухвалення резолюції, яка "вбиває" санкційний механізм.

Детальніше про ситуацію в ПАРЄ читайте у статті:  "Руйнівники Ради Європи: як зупинити західні столиці від фатального подарунка Кремлю".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.