Нова президентка ПАРЄ відверто підігрує росіянам - Геращенко

Понеділок, 24 червня 2019, 13:41

Президент Парламентської асамблеї Ради Європи Ліліан Морі Паск'є підігрує російській делегації, яка розраховує повернутися на літній сесії, що розпочалася сьогодні у Страсбурзі.

Як повідомляє "Європейська правда", про це заявила член української делегації у ПАРЄ Ірина Геращенко.

"Президент ПАРЄ поводиться ганебно. Новий Аграмунт (Педро Аграмунт, колишній президент ПАРЄ, який підтримував повернення РФ. - Ред.) у спідниці. Відверто підігруючи росіянам, які поки що блукають під ПАРЄ, очікуючи, що лобісти заведуть їх за ручку і розвалять сам фундамент цієї інституції. Зала, європейці, відверто підігрують російському лобі", - написала Геращенко у Facebook.

Вона додала, що у залі сьогодні рекордна присутність членів ПАРЄ. За її словами, українську делегацію у боротьбі проти повернення делегації РФ підтримують британці і грузини.

Раніше ПАРЄ відхилила пропозиції про проведення дебатів щодо порушень принципів РЄ з боку РФ у справі розслідування MH17 та щодо фінансового шантажу.

Росія планує в’їхати в ПАРЄ, як в’їжджають окупанти – посол

Нагадаємо, у Страсбурзі в понеділок відкривається літня сесія Парламентської асамблеї Ради Європи, на якій можуть ухвалити рішення, що призведе до повернення російської делегації без виконання будь-яких умов.

Як відомо, регламентний комітет ПАРЄ схвалив резолюцію, яка може змінити правила організації щодо запровадження санкцій стосовно делегацій. Цей крок може призвести до повернення російської делегації у ПАРЄ.

В Росії вже заявили про намір повернутися до роботи у ПАРЄ 25 червня за умови ухвалення резолюції.

Детальніше про ситуацію в ПАРЄ читайте у статті:  "Руйнівники Ради Європи: як зупинити західні столиці від фатального подарунка Кремлю".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: