Прем'єр Франції на зустрічі з Медведєвим заявив про необхідність "нового діалогу з РФ"

Вівторок, 25 червня 2019, 10:19

Прем'єр-міністр Франції Едуар Філіпп зустрівся з російським колегою Дмитрієм Медведєвим і заявив про бажання "відкрити новий простір для політичного діалогу з Росією".

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Le Figaro.

Філіпп і Медведєв зустрічалися в місті Гавр і понад годину говорили тет-а-тет, російський прем'єр прилетів з одноденним візитом до Франції.

 

"Перша мета полягає в тому, щоб мати можливість відкрити новий простір для політичного діалогу з Росією", - сказав Філіпп після слів Медведєва про те, що "заморожування каналів зв'язку - це найгірший шлях".

Франко-російські двосторонні відносини були заморожені після анексії Криму в 2014 році і підтримки Москвою сепаратистів на сході України, що призвело до накладання санкцій з боку ЄС.

Климпуш-Цинцадзе: ПАРЄ відкрила "скриню Пандори" заради грошей Росії

Незважаючи на це, Філіп відкинув "ідею про те, що Франція і Росія не будуть розмовляти один з одним".

Він також заявив, що, незважаючи на санкції, є "простір для маневру", щоб "стимулювати" економічні відносини.

Зазначимо, що делегація Франції вчора підтримала резолюцію ПАРЄ, що дозволяє повернути російську делегацію до роботи в Асамблеї.

Нагадаємо, в ніч на 25 червня ПАРЄ ухвалила резолюцію про зміну санкційного механізму, у якій запросила Росію для повернення до роботи в Асамблеї без обмежень права голосу.

Детальніше про те, що відбувалося у ПАРЄ на початку цього тижня, у статті "Спамери-захисники: як саме Україна боролася за збереження санкцій проти Росії у ПАРЄ".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.