Франція, Італія, Німеччина: хто голосував за повернення Росії у ПАРЄ

Вівторок, 25 червня 2019, 08:46

Делегації Франції та Італії підтримали резолюцію ПАРЄ, що дозволяє повернути російську делегацію до роботи в Асамблеї. Документ підтримали більшість делегатів цих країн, які були присутні у залі.

Як повідомляє "Європейська правда", про це свідчать результати голосування на сайті ПАРЄ.

Резолюцію також підтримали більшість присутніх у залі делегатів з Австрії, Андорри, Азербайджану, Кіпру, Іспанії, Ісландії, Ірландії, Норвегії, Португалії, Словаччини, Сербії, Сан-Марино і Туреччини.

Частково повернення російської делегації підтримали члени делегацій з Вірменії, Бельгії, Швейцарії, Чехії, Данії, Німеччини, Фінляндії, Хорватії, Ліхтенштейну, Молдови, Румунії і Нідерландів.

Україна і Грузія висловилися проти повернення росіян. Також жодного голосу "за" не дали делегати Естонії, Латвії і Литви, які брали участь у голосування. Проти повернення росіян проголосували більшість делегатів з Польщі, Великої Британії та Швеції.

Українська делегація в ПАРЄ може призупинити роботу через повернення росіян

Слід зазначити, що делегація Угорщини була відсутня в залі під час голосування.

Загалом повернення російської делегації підтримали 118 делегатів ПАРЄ, 62 висловилися проти, 10 - утрималися.

Нагадаємо, в ніч на 25 червня ПАРЄ ухвалила резолюцію про зміну санкційного механізму, у якій запросила Росію для повернення до роботи в Асамблеї без обмежень права голосу.

Детальніше про те, що відбувалося у ПАРЄ на початку цього тижня, у статті "Спамери-захисники: як саме Україна боролася за збереження санкцій проти Росії у ПАРЄ".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.