Зеленський просив Макрона і Меркель не повертати росіян в ПАРЄ, але вони вже дали команди - посол

Вівторок, 25 червня 2019, 17:19

Посол України при Раді Європи повідомив, що президент Володимир Зеленський під час зустрічей з главами Франції та Німеччини переконував їх запобігти поверненню росіян до ПАРЄ, але Париж та Берлін вже прийняли відповідне рішення.

Як повідомляє "Європейська правда", про це Кулеба розповів у вівторок ввечері після того, як стало відомо, що МЗС відкликає його для консультацій.

Компроміси з совістю: 6 тез від МЗС про повернення Росії до ПАРЄ

Дипломат зазначив, що має "багато історій про ПАРЄ". Зокрема, про те, як опоненти України в Раді Європи радили "змиритися з російським поверненням", та як президент України на нещодавніх міжнародних зустрічах переконував не допустити відновлення повноважень російської делегації.

"І про те як ми виписували тези, які Зеленський озвучив на нещодавніх зустрічах з Макроном та Меркель, хоча обидва лідери вже вирішили повертати росіян і дали всі команди", - повідомив Кулеба на своїй Facebook-сторінці.

Українська делегація у ПАРЄ офіційно оголосила про рішення зупинити роботу в Асамблеї

Кулеба зазначив, що відбуде на консультації до Києва, де буде фіналізовано план подальших дій.

За його словами, виклик посла на консультації щодо майбутніх параметрів участі України в Раді Європи відбувається вперше з 1995 року, коли Україна вступила до організації.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін раніше заявив, що рішення про повернення російської делегації до ПАРЄ було прийняте до президентських виборів в Україні, та закликав не вважати Зеленського чи Порошенка винуватцем програшу в ПАРЄ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: