Демарш у ПАРЄ: Київ засудив намір покарати словацького депутата

Четвер, 27 червня 2019, 15:30

Українська делегація у Парламентській асамблеї Ради Європи назвала антидемократичними спроби виключити зі складу словацької делегації у ПАРЄ Мартіна Полячика, який виступив проти повернення Росії до асамблеї.

Відповідна заява є у розпорядженні "Європейської правди".

Полячик став єдиним делегатом від Словаччини, який напередодні приєднався до спільної заяви делегатів від семи країн про спільні дії на знак протесту проти безумовного повернення росіян.

Він розповів, що спікер парламенту Словаччини Андрей Данко, відомий своїми прокремлівськими поглядами, запропонував виключити його зі складу словацької делегації, а глава делегації Любош Блаха ініціативу підтримав.

Депутат РФ у ПАРЄ погрожував делегату Литви: Я - Рамзан Кадиров

"Будь-які спроби виключити Мартіна Полячика зі складу словацької делегації у ПАРЄ суперечать базовим демократичним цінностям, яких Словаччина, як член ЄС, повинна дотримуватися", - заявили українські представники.

"Ми шкодуємо з приводу нинішньої ситуації і тому серйозно стурбовані щодо небезпечних антидемократичних процесів, які тривають у багатьох європейських державах", - додали у Києві.

Нагадаємо, Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила рішення про підтвердження повноважень делегації РФ без жодних обмежень, попри порушення ними принципів Ради Європи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: