Словацького депутата, який приєднався до демаршу в ПАРЄ, хочуть виключити з делегації

Четвер, 27 червня 2019, 12:59

Спікер парламенту Словаччини запропонував виключити зі складу словацької делегації у ПАРЄ Мартіна Полячика, який виступив проти повернення Росії до асамблеї.

Як повідомляє "Європейська правда", про це Полячик написав на своїй сторінці у Facebook.

Полячик став єдиним делегатом від Словаччини, який приєднався до спільної заяви делегатів від семи країн про спільні дії на знак протесту проти безумовного повернення росіян.

"Я тільки що дізнався, що завтра мене хочуть відсторонити з посади заступника голови словацької делегації у ПАРЄ. Причина полягає в тому, що я приєднався до виступу моїх колег, в якому я висловив своє незадоволення поведінкою Парламентської асамблеї щодо відновлення права голосу Російської Федерації", - написав Полячик.

Він підкреслив, що приєднався до спільної декларації не від імені Словацької Республіки або від імені делегації, це була заява окремих делегатів ПАРЄ.

МЗС Латвії: повернення РФ до ПАРЄ суперечить принципам Ради Європи

"Я ніколи не говорив і не заявляв, що я або словацька делегація залишають Парламентську асамблею. У тексті чітко сказано: "Ми повертаємося додому, щоб проконсультуватися з нашими парламентами та урядами про спільні дії в Асамблеї на наступних сесіях", - пояснив депутат.

Він також зазначив, що парламент Словаччини порушить статут Ради Європи, якщо ухвалить рішення про відсторонення.

"Статут Ради Європи, стаття 25 (d): "Жоден представник не може бути позбавлений своєї посади під час сесії Асамблеї без згоди Асамблеї", - заявив Полячик.

Полячик додав, що пропозицію спікера парламенту Андрея Данко підтримує глава словацької делегації Любош Блаха, їхні дії він назвав "хвилюванням російських агентів".

Нагадаємо, Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила рішення про підтвердження повноважень делегації РФ без жодних обмежень, попри порушення ними принципів Ради Європи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.